perjantai 17. tammikuuta 2014

Mikään ei oo varmempaa ku epävarma + haaste!

Tämä haaste on tarkoitettu niille, ketkä omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi ketä olet haastanut. 

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.

Marko on New-Forestin poni, jolla ikää riittää. 
Tasoltaan se osaa koulusta heA asiat, vaikka liikkeet eivät välttämättä hyviin tuloksiin riitäkään. Aikaisemmin poni oli kunnon konkari myös esteillä ja hyppäsikin yli metriä, mutta iän vuoksi sitä vähennetään ja ratana varmaankin n. 70cm on aika lähellä. Lisäksi poni osaa joitain enemmän vaativia liikkeitä koulussa, kuten avot ja sulut kaikissa askellajeissa. Lännenratsastuksestakin me jotain taidetaan! Ja ainakin koulun puolella me päästään koko ajan paremmin yhteistyöhön :)



Hevoset vai ponit? Miksi?
Pakko nyt ikuisena poniratsastajana vastata ponit! Helposti näillä pikkueläimillä on luonnetta enemmän ja suurempi oma tahto, eikä tämä jää todellakaan epäselväksi. Kuitenkin mulle käy myös hevoset! 





Ensimmäinen poni/hevonen jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Enemmän olen ratsastanut ponilla itsellään, siis Markolla, mutta tätä ennen muutamia kertoja (oikeastaan useampiakin, kun enemmän ajattelen, eli tämä siis oikeasti ensimmäinen jolla enemmän oon menny) suokkiruunalla, Rosetan Poika eli Esko tai Ege, nykyisin siis Eppu. Eppu on siis myyty, mutta edelleen yksi mulle rakkaimmista ja tärkeimmistä! <3 Muistaakseni kuva vuodelta 2010?





Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Itse olen kengällisten puolella, jos on kyseessä treenattava/käytössä oleva hevonen. Puskailijat, joilla kaviot oikeasti kestää kengättömyyden, on ihan ok ja sillon kannattaavakin toki :) Ponin kenkien koko on yleensä 0. 





Klippaus: puolesta vai vastaan?
Puolesta, silloin kun on klippaukselle hyvät syyt. Jos hevonen hikoilee usein talvikarvassa ja hevonen loimitetaan kunnolla olen ehdottomasti klippauksen puolella, niinkuin on ponillekin tehty :)





Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi? 
Kotona kolmen konkkaronkassa, harjussa yksinään. Harjussa syynä yksin olemiseen on tarhakaverin puute (ei olla vielä sopivaa löydetty), mutta lähtökohtaisesti haluan hevoselle kaverin. Nämä on kuitenkin laumaeläimiä ja ponikin on tyytyväisempi kaverin kanssa :)





Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vai ulkonäkö? (Esim väri?)
Ehdottomasti luonne. Ei sillä niin väliä jos hevonen on ruma tai tylsän värinen, vaikka toki unelmahevosen ''vaatimuksiin'' voisin värin laskeakin. En silti ulkonäön perusteella inhoisi jotain hevosta, jos se vain olisi muuten hyvä.





Millainen on hyvä hevosblogi?
Selkeä, hyvän ulkoasun omaava blogi. Kuvia kaipaan aina, se tekee tekstistä kevyempää ja hauskempaa lukea. Kaipaan myös sitä, että postailua tapahtuu usein ja teksti on selvää ja asiallista. 






Pahin tippumisesi?
Jompikumpi mun kahdesta vikasta tippumisesta. Nyt viimesessä tipuin niin, että kävelin kepeillä 2 viikkoa jonkun lihasrevähdyksen takia selässä/lonkassa. Edellisessä taas tipuin suoraan pää edellä, niin että mulla oli viikon ajan otsa ihan turvonnu!





Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Liikaa. Meillä on 2 fleeceä, 2 villaa, 2 sisätoppaa, 3 ulkotoppaa, 2 sadeloimea ja ratsastusloimia jos mihin menoon. Osa näistä on kylläkin muilta hevosilta ''perittyjä'', jopa meidän isolta puokilta tolle ponille siirtynyt joku loimi.





Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Keskimäärin sen 5-6 kertaa viikossa, mutta joskus tämä vähän lipsuu ja jää neljään kertaan. Kotona tämän lisäksi poni liikkuu tarhassa paljon tarhan ison koon ja kavereiden takia ja onkin ulkona niin paljon kuin vain pystyy (keskimäärin noin 10-12h päivässä, ellei yön ympäri.)





Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Siltä väliltä. Riippuu toki asioista, mutta yleensä ajattelen jonkun verran järjellä vaikka vähän kaasuteltais tai vastaavaa.


Haastan kaikki, joilla on oma hevonen/hevosia!

Nyt vihdoin taas kotona, pitkä päivä kyllä takana niinkuin koko viikko lukiota väännellessä. Tästä se lähtee! En oo muuten ikinä tykänny Petrin biiseistä mut tässä vaan oli sitä jotain. Eli näihin tunnelmiin! Jos video ei toimi niin linkki avautuu kun painat tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti