maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ratsastusta, ratsastusta..

Heijsan, kahdesta päivästä nyt tässä samassa postausta! 

Sunnuntai
Ensin mun piti mennä Jimmyllä, sellasella aika perus puokilla, jolla menin pääsykokeet melkein vuosi sitten. No, niin ihanaa tämä hevosharrastus on, että kenkä oli irti. Ei siinä muuta kuin hevosen vaihto ja pääsin Ollin, vähän vanhemman puokin selkään. Olli oli ihan uskomaton tapaus! Heti kun päästiin yhteisymmärrykseen, hevonen toimi oikein nätisti ja jopa ratsastaja pysyi välillä ihan hyvin siellä selässä, siistin näköisenä. Ja tästä päivästähän ei sitten ole kuvia, kuten tavallista. Ollin jälkeen kävin vielä ponin luona, mutta ponilla oli kuitenkin vapaapäivä (ansaittu sellainen). 

Maanantai
Lukio, oi ihana lukio.. Mua (eikä monia muitakaan meidän luokalla) ei vaan ole luotu istumaan koko päivää sisällä lukiokirjojen kera. Opettajilla taisi vähän palaa käämit, kun kukaan meistä ei oikein pystynyt keskittymään ja oltiin oikeastaan aika levotonta porukkaa koko päivän ajan. Noh, tästä sitten hevosteluun. Menin heti koulun jälkeen Pepellä, joka oli minulle kyllä niin outo tapaus, ettei tosikaan. Alusta ei oikeasti meinannut tulla yhtään mitään, hevonen näytti lähinnä jänikseltä joka hyppi korvat pystyssä (lue=ravasi selättä ja pää taivaissa) mutta vähitellen, hyyvin hitaasti alkoi meillä kuitenkin yhteistyö toimia. Alkuun oltiin molemmat tosi jännittyneitä, eikä mun käsi pysynyt yhtään siellä missä piti, tai muutenkaan edes paikallaan. Taivuttelujen ja eteenratsastuksen kautta kuitenkin molemmat vähän rentouduttiin, ja tuskan ja hien kautta päästiin lähes toivottuun tahtiin ja peräänantoon. Mulle tämä hevonen on oikeastaan tosi vaikea henkilökohtaisesti, aivan erilainen kuin mihin oon tottunut ja jotenkin erikoinen. Kuitenkin niinä sekunteina, kun Pepe kulki ja mä pysyin selässä asiallisena, se oli niin makee hevonen! 

Alkuun meno oli juuri tätä - kädet suorana, jalka takana, hevonen jännittynyt ja vähän alta juokseva.

Ja sama laukassa..

Ja vielä molempiin suuntiin.

Vasen kierros oli Pepelle (ja mulle, mutta tämä jo tiedetään) selkeästi se huonompi suunta. Taivutusta en meinannut saada millään, laukka tai ravikaan ei pyörinyt mitenkään päin ja molempien ajatukset harhaili kaikkialla muualla, kuin siellä missä pitäisi. Vähitellen päästiin kuitenkin eteenpäin, mikä kuvista näkyykin. Säätöä tarvittaisiin vielä, kun useamminkin pääsisi menemään niin olisi ihan kiva, mutta oikeastaan näin jälkeenpäin ajateltuna olen ihan suhteellisen tyytyväinen Pepsuun. 




Ja lopussa meidän meno oli jo ihan siedettävää.

Ponin kanssa otettiin tänään aika rennosti. Alkuun vähän yritettiin tehdä enemmän, mutta kummallakaan ei ollut paras päivä niin jäi lähinnä yrittämiseksi. Sain kuitenkin muutaman kivan pätkän rennolla hevosella, joten lopetettiin siihen. Kyllä me silti jotain tehtiin, poni sai juosta ja päästiin tyytyväisinä, mutta väsyneinä ja hikisinä maneesista lähtemään. Pikkuinen rakas ❤️


4 kommenttia:

  1. Onko sulla kaksoistutkinto? :O Ite en jaksais! :D Millä alalla muuten oletkaan?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, käyn kaksoistutkintoa :) Kyllä sen ihan hyvin oikeestaan jaksaa, ku vaan yrittää pitää asenteen suht positiivisena, mut pakko myöntää et aina ei oo mitään ihanuutta :D Harrasteohjaajaks oon nyt valmistumassa, siitä jatkan vielä vuoden että pääsen ohjuriksi.

      Poista
    2. Mikä on ohjuri? xD

      Poista
    3. Ohjuri=ratsastuksenohjaaja, eli ratsastuksenopettajasta ns alempi taso :)

      Poista