torstai 24. heinäkuuta 2014

Viikon blogihaaste: Mitä hevoseni tekee, kun..


OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin.Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen.

Mitä hevoseni tekee, kun..

Ratsastus
... nousen sen selkään? Joskus poni saattaa yrittää ''lähteä alta'', ts. ottaa muutaman askeleen suuntaan jos toiseen. Pääasiassa on kuitenkin ihan nätisti.
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Jos antaisin sen tehdä mitä huvittaa, olisi ponin nenä maassa joka kolmas sekunti. Kuitenkin koska tätä en anna tapahtua, on kävelyt haahuilua ja kiemurtelua vauhdin ollessa melko olematon.. :)
... se ei jaksaisi lähteö töihin? On alusta (hoitamisesta) asti unelias, eikä kiinnostunut oikeastaan mistään. Kuitenkin joinain päivinä poni pysähtyy ennen kentän porttia ja yleensä käy loppujen lopuksi niin, että joko hyppään alas sen kentälle taluttamaan tai peruutellaan portista sisään.
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Poni ei ''osaa'' vaihtaa sileällä - puomin/esteen päällä vaihto sujuu yleensä ilman mitään ongelmia, mutta välillä ei puominkaan kanssa meinaa tulla vaihdosta mitään.. 
... se pelkää jotain estettä? Tätä en oo edes paljoa päässyt ponin kanssa kokemaan - kuitenkin se, minkä kuvittelisin jatkossakin tapahtuvan, on jo pitkältä kieltäminen, eli kaartaa jo useamman metrin päästä ohi. Yleensä jo toisella kerralla päästään yli.
... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Ei ongelmia - oli mikä tahansa oja, mistä ollaan yritetty, poni vaan talsii menemään.
... tipahdan? Kentällä se yleensä lähtee juoksemaan niin kovaa kuin jaloistaan pääsee, maastossa jää usein mukavasti paikoilleen. Voi tosin olla, että jotain vaikutusta myös sillä, pidänkö ohjat kädessä.. :D
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan?  Yleensä tässä ei ole mitään ongelmaa ponin kanssa, mutta yhdessä vaiheessa viime talvena jo normaalit autot olivat ponille suurempaakin suurempi ongelma, ja tällöin poni joko pomppasi kaikilla jaloilla ilmaan, tai keuli, ja jopa hyppi autojen alle. Toisin sanoen silloinkaan ei ollut ongelmana se, että poni olisi pelännyt.. Nykyisin ei ongelman hiventäkään :)
... käytän raippaa? Niinkuin pitääkin - menee reippaammin eteen.


Hoitotoimenpiteet
... puhdistan kaviot? Takajalkoja se ei aina jaksaisi kannatella itse, muuten ei ongelmia tässäkään.
... pesen sitä? Nykyisin poni aika hyvin seisoo paikallaan paikassa kuin paikassa - tähän on vaan tehty niin paljon työtä, että huhhuh. Ponin ollessa vielä ratsastuskoulussa ei sitä voinut pestä edes ämpärillä niin, ettei olisi ollut kahta ihmistä pitämässä ponista kiinni. Letkulla saatika paineella pesemistä ei voinut kuvitellakaan. Nykyisin kuitenkin ollaan päästy siihen, että poni seisoo löysällä narulla jopa paineella pestäessä, ja tämä on tosiaan yksi suuri saavutus meidän elämässä. Aikaa siihen meni, mutta sen arvoista kaikki on ollut!
... laitan sille suitset? Normaalisti? Pysyy paikallaan siihen asti, kunnes suitset on hyvin päässä ja ottaa kuolaimet tavallistakin paremmin. Turpiksen kiinni laitossa poni tosin tykkää lähteä kävelemään, on kiva kiusata omistajaa, kun se ei meinaa saada sitä kiinni..
.. kiristän satulavyötä? Möllöttää kiltisti paikallaan, eikä heilautakaan korvaansa.
... suihkutan hyttysmyrkkyä? Niin kauan kuin poni ei huomaa, että jotain suihkutetaan, kaikki on hyvin. Yleensä sekunnin sadasosassa se kuitenkin tajuaa, ja nykyisin reaktio on pari askelta eteenpäin, kunnes pääsee suihkutuksesta pois. Tämä oli myös ennen ylitsepääsemättömän vaikeaa, siksi ponille pitkään ostettiin varta vasten levitettävää ötökkämyrkkyä, kun ei suihkutus onnistunut sitten millään.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Tulee heti luokse ja antaa hyvin kiinni.


Sekalaiset
... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Pyörii/juoksee ja hirnuu. Rauhoittuu kuitenkin yllättävänkin nopeasti.
... se karkaa? Ei anna puoleen tuntiin (vähintään) kiinni. Juoksee sinne tänne ja vaikka olisikin pitkä naru kiinni (jos siis karannut taluttaessa) tajuaa kuinka nopeasti ihminen on tulossa ja lähtee taas pois. Jää kuitenkin yleensä ihan lähelle pyörimään, syömään ja kiusaamaan.
.. se näkee uuden hevosen? Menee korvat hörössä tutustumaan, enkä ole itse nähnyt ponin sanovan uudelle tuttavuudelle yhtään mitään :D
.. se maistaa jotain pahan makuista? Heiluttaa päätä ylösalas ja maiskuttelee.
.. se kerjää ruokaa? Hörisee, saattaa kuopia
 ja kulkee perässä.
.. se lastataan? Kävelee traikkuun nätisti, joskus pysähtyy hetkeksi ennen lastaussiltaa/sillalla, mutta muuten menee koppiin nätisti.
Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Lihoo laitumella. Tai no, kotona syömässä. Valmistautuu takaisin laitumelle lähtöön..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti